Cum influențează CODUL DE CULORI utilizarea produselor profesionale de curățenie?

ROȘU- reprezintă un semn universal al pericolului. Această culoare este atribuită zonelor din baie precum: WC-uri, cabine de duș, pardoseli, din motiv că aceste zone prezintă un risc ridicat de contaminare bacteriană, în special în spitale. Utilizând numai produse de curăţenie care îi revin codului roşu, cum ar fi: lavete, mopuri, găleţi şi mănuşi pentru a le curăţa, riscul de răspândire a bacteriilor în afara acestor zone este minimizat.


 GALBEN-  desemnat pentru toate celelalte suprafețe ale băii: chiuvete, oglinzi, dulapuri, pereți din gresie, sticlă și metal. Prin împărțirea pe coduri de culoare a produselor, ne asigurăm că nu se utilizează aceleași produse de curățenie, contribuind astfel la prevenirea răspândirii infecției.




VERDE- culoarea verde a fost atribuită zonelor de preparare a alimentelor și băuturilor. Expunerea cărnii și a peștelui în stare crudă la suprafețe și ustensile, prezintă un risc deosebit de ridicat în ceea ce privește contaminarea încrucișată. Prin urmare, este esențial să se reglementeze utilizarea echipamentelor și produselor de curățenie în aceste zone.



ALBASTRU- atribuit zonelor cu risc scăzut de contaminare birouri, holuri, săli de clasă, zona de odihnă, recepții. Produsele de curățenie care aparțin codului albastru pot fi utilizate într-o gamă mai largă de suprafețe.





Utilizarea codurilor de culori reduce timpul destinat curățeniei și asigură un grad ridicat al eficieței în curățenie. Dar mai presus de toate acestea, este faptul că folosind codul culorilor, riscul de contaminare scade extrem de mult.